Nádherná intenzivní červená barva , nos je široký, s vůní lesních plodů a ostružinového džemu a kořenitými tóny připomínajícími pražené kakao. V ústech je bohaté, teplé a měkké , s již docela zralými a hedvábnými tříslovinami, dobře vyvážené a velmi perzistentní .
Vinifikace
Hrozny se sklízejí ručně a usuší se v bednách na půdě po dobu asi 3 měsíců, kdy hrozny ztratí 25–30 % své hmotnosti, s následnou koncentrací látek přítomných v hroznu. Po vylisování začíná alkoholové kvašení v ocelových fermentorech po dobu asi 1 měsíce při kontrolované teplotě. Pro usnadnění získávání barvy a struktury se provádí kontinuální ruční pikování. Následně je asi 70 % vína převedeno do barikových sudů z francouzského dubu a italských třešní a zbytek do tonneaux, kde probíhá jablečno-mléčná fermentace. Po asi 24 měsících zrání ve dřevě je víno stočeno do oceli a poté lahvováno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.