Baby Ornellaia. Třetí víno Ornellaia. Takto nazývají někteří toto víno. Doporučuji k sofistikovaným pokrmům, červená masa pečená, maso s houbami, pikantní, dušená, z grilu.
Slova výrobce k ročníku 2017:
Rok 2017 se zapíše do historie jako jeden z nejteplejších a nejsušších let. Věci byly od začátku jasné kvůli zvláště mírné zimě, s teplotami nad třemi stupni vyššími než sezónní průměr a deštěm v rámci normy. Následkem toho začala réva pučet mnohem dříve než obvykle, téměř dva týdny předem. Vegetační cyklus byl doprovázen horkým počasím s velmi malým deštěm od měsíce března, který byl přerušen náhlým poklesem teplot na konci dubna, který způsobil mráz v různých částech Toskánska. Díky zmírňujícím účinkům moře zůstaly teploty podél pobřeží nad nulou, čímž se zabránilo poškození mladých pupenů. Horké a suché počasí se v květnu vrátilo, což omezovalo vegetativní vývoj a velikost okvětí, zatímco kvetení probíhalo za výborných podmínek. V červenci a srpnu prakticky nepršelo, ale naštěstí bylo horké počasí v noci kompenzováno chladnějšími teplotami. Sklizeň začala brzy, první Merlot 24. srpna pokračoval až do posledního září v horkém počasí za na slunné oblohy. Konečně se v polovině měsíce objevil déšť, chladil a vytvořil ideální podmínky pro pozdější dozrávání odrůd.
Vinifikace byla prováděna odděleně v malých ocelových nádržích s ohledem na různé odrůdové charakteristiky během fermentačních fází. Po alkoholové fermentaci následovala malolaktická fermentace, vždy v ocelových nádržích. Fáze stárnutí trvala 10 měsíců částečně v barikách, dříve používaných pro Ornellaia, druhá část v cementových nádržích, pro dosažení dokonalé rovnováhy mezi tříslovou strukturou a ovocným výrazem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.